Asbestcontainer huren

Bij het vernieuwen of verbouwen van een woning is het, zeker bij oudere woningen, heel goed mogelijk dat u met asbest (of asbest houdende) materialen in aanraking zult komen. Vooral in de oudere woningen zijn platen van asbest gebruikt, bijvoorbeeld voor plafonds en daken, rond de plek waar de haard in de woning stond of staat en in schuren. Tegenwoordig wordt dit materiaal niet meer gebruikt. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de manier waarop men om moet gaan met asbest. Een asbest container huren is een veilige en goede manier om asbest houdende materialen uit de woning op een effectieve manier te verwijderen.

Gezondheidsrisico's van het omgaan met asbest

Informeer bij de lokale gemeente over de plaatselijk geldende regels van het omgaan met asbest. Soms heeft een gemeente bepaalde regels met betrekking tot de hoeveelheid asbest (of de grootte van de platen) die men zelf mag verwijderen. Een asbest container huren geeft u de garantie dat het materiaal veilig wordt opgeslagen en opgehaald, waarbij het risico op het inademen rondvliegende losse asbestdeeltjes zeer klein is. Het is inmiddels een bekend gegeven dat asbestdeeltjes levensgevaarlijke ziekten kunnen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn stoflongen en kanker. Loop geen risico bij het zelf verwijderen van asbest houdend materiaal. Zorg voor goede veilige kleding, handschoenen en mondkapjes bij het verwijderen van het materiaal en het plaatsen van asbest in de gehuurde container.

Voorbeelden van asbest houdend materiaal in de woning zijn:

• Vinyltegels geproduceerd voor 1983.
• Golfplaat van asbest, gebruikt in schuren en overkappingen.
• Hittebestendig asbest, bijvorbeeld rond haarden.
• Oude funderingen gemaakt met asbesthoudend cement.
• Oudere (regen)pijpen.

Een asbest container huren

Laat een expert eventueel bekijken met welke materialen u te maken heeft voordat u zelf gaat slopen in de woning, om eventuele gezondheidsrisico's te vermijden. U kunt een asbest container huren in bijvoorbeeld de regio Gennep, maar ook in Vianen, Boxmeer en Cuyk. Raadpleeg het overzicht op onze website om te ontdekken of het huren van een asbest container mogelijk is in uw woonplaats. Wij helpen en adviseren u graag en leveren snel en voordelig een goede en veilige container voor uw asbest. Een asbest container huren is een veilige manier van omgaan met dit potentieel gevaarlijke materiaal.

Versnel uw verbouwing met een goede container voor het afval

Vaak kost het opruimen van afval meer tijd dan het verwijderen of afbreken van onderdelen van de woning. Een goede asbest container huren geeft u de mogelijkheid om bij het slopen de afvalproducten direct effectief op te ruimen en op te slaan in de ruime container. Dit scheelt tijd en versnelt het project. U blijft niet met rommel zitten, wij zorgen ervoor dat de container wordt opgehaald, waarna het asbest veilig en volgens de regels voor asbestverwijderingen worden verwerkt. Hiermee voorkomt u onnodig zeulen met het materiaal, waarbij opnieuw asbestdeeltjes kunnen vrijkomen en uw gezondheid op het spel staat.

Maak nu gebruik van de mogelijkheid om voordelig een asbest container te huren en lees meer over de werkwijze op onze overzichtelijke website!